Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Xavi Simons schittert met prachtgoal en assist voor Leipzig, PSG doet Milan pijn

Door onze sportredactie

Xavi Simons heeft woensdag RB Leipzig met een assist en doelpunt aan de overwinning geholpen tegen Rode Ster in de Champions League: 3-1. Donyell Malen won met Borussia Dortmund van Newcastle United, terwijl Tijjani Reijnders met AC Milan verloor bij Paris Saint-Germain.

Simons maakte in zijn eerste maanden voor Leipzig veel indruk en ook tegen Rode Ster deed de Oranje-international van zich spreken. Al binnen het kwartier drukte de aanvaller zijn stempel door David Raum in stelling te brengen: 1-0.

In de tweede helft verdubbelde Simons de voorsprong met een prachtige actie. De huurling van Paris Saint-Germain dribbelde naar binnen en schoot in de bovenhoek schitterend raak. Een kwartier voor tijd werd Simons gewisseld voor Dani Olmo, die voor de 3-1 tekende. Marko Stamenic had tussendoor gescoord voor Rode Ster.

Leipzig is door de zege al dicht bij een plek in de knock-outfase. De Duitse club staat in groep G drie punten achter op Manchester City, dat met 1-3 won bij Young Boys. Erling Haaland was met twee doelpunten de grote man. Nathan Aké speelde de hele wedstrijd mee bij City.

Mbappé leidt zege PSG op Milan in

Het was opnieuw Mbappé die PSG over het dode punt hielp. Na een fraaie actie van de zeventienjarige Warren Zaïre-Emery was het de beurt aan Mbappé, die een dribbel bekroonde met een succesvolle schuiver.

PSG liep in de tweede helft uit naar een comfortabele overwinning door doelpunten van Randal Kolo Muani en Kang-In Lee. Reijnders speelde de hele wedstrijd mee in het Parc des Princes.

Dortmund deed in dezelfde groep goede zaken door met 0-1 te winnen bij Newcastle. Felix Nmecha werd de matchwinner met zijn treffer vlak voor rust. Malen werd een kwartier voor tijd gewisseld. Sven Botman ontbrak bij Newcastle vanwege een knieblessure.

AC Milan Manchester City Champions League Paris Saint-Germain RB Leipzig Donyell Malen Xavi Simons Tijjani Reijnders